Opékané mladé tykve

28.10.2020

Tento recept je sice starý, ale určitě by šel využít na rychlý a chutný pokrm z cuket, které jsou u nás ve velké oblibě. Podotýkám, že sám recept uvádí MLADÉ. Použijte tedy cukety, které jsou sklizené jako tykve do délky 15-20 cm a štíhlé s drobnými a měkkými semínky.

K přípravě pokrmu pro dva lidi je potřeba: 

4 malé cukety 

hrudka másla 

asi 1 dl smetany 

1 vejce 

10 dkg strouhaného sýra 

sůl a pepř

Mladé cukety netřeba loupat, stačí je nakrájet na kolečka nebo podélně na silnější plátky. Zeleninu dáme do nádoby, osolíme a opepříme a krátce podusíme s trochou vody, až se voda vypaří. Cukety dáme do zapékací mísy, zalijeme rozpuštěným máslem a potom smetanou, ve které jsme důkladně rozmíchali vejce a třetinu sýra. Na povrch nasypeme zbylý sýr, podle druhu sýra můžeme přisolit. Před zapečením ještě vložíme do mísy pár malých vloček másla na horní vrstvu sýra. Pečeme, dokud se na povrchu mísy neudělá zlatá kůrka.

 Copyright © 2020/ Lída Kropáčková
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.