Tacos

Jak už víte, základ je tortilla. Pokud tuto tortillu složíte do tvaru půlměsíce, dostanete tacos.
Jednoduše dovnitř placky přidejte hovězí maso, roztavený sýr, syrovou cibuli, chilli omáčku a lístky koriandru a krátce vše zahřejte a budete mít tacos v jeho nejtradičnější verzi.
Existuje však mnoho variací: například jsou často přidávány smažené krevety, zakysaná smetana nebo guacamole omáčka.
Kromě toho existuje také indické (nebo navajské) taco, které pochází z receptů předaných domorodci ze Severní Ameriky, kteří se považují za původní vynálezce pokrmu, kteří jej předali svým mexickým bratrům.
V tomto receptu se tlustší placka těsta smaží ve vroucím oleji, dochutí se zhruba stejnými mexickými ingrediencemi, ale pak se podává otevřeně a také s přídavkem medu nebo moučkového cukru, které dodávají jídlu výrazně jinou chuť.