Zadělávané kuře

28.10.2020

Jídlo má už ve Francii tradici od dob Ludvíka XIV. a za tu dobu dostalo několik podob. Jeden z nejoblíbenějších receptů k přípravě uvádí: 

1 kuře 

1 cibuli se zapíchaným hřebíčkem 

1 karotku 

bylinky dle chuti, sůl, pepř  

na omáčku asi 1/2 litru kuřecího vývaru 

3 žloutky 

3 lžíce smetany 

citronová šťáva 

2 hrsti žampionů nebo hříbků 

dvě hrsti lahůdkových cibulek

máslo 

sůl a pepř

mouku

Kuře rozdělíme na úhledné porce, vložíme je do velké pánve spolu s nakrájenou karotkou a cibulí, bylinkami, vývarem, solí a pepřem. Pánev přikryjeme a obsah necháme asi hodinu dusit, než je maso hodně měkké. Maso vyndáme a vývar přecedíme. 

V čisté pánvi rozpustíme máslo a přidáme mouku. Postupně přidáváme horký vývar z kuřete. Nakonec přidáme dobře rozmíchané žloutky a smetanu rozředěné trochou vlažného vývaru. Chvíli před podáváním přidáme do omáčky žampiony a cibulky, které jsme na mírném ohni podusili na másle tak, aby změkly, ale nezhnědly. Nakonec přidáme citronovou šťávu. 

 Copyright © 2020/ Lída Kropáčková
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky