Dobroty ze staré Francie

Tento recept je sice starý, ale určitě by šel využít na rychlý a chutný pokrm z cuket, které jsou u nás ve velké oblibě. Podotýkám, že sám recept uvádí MLADÉ. Použijte tedy cukety, které jsou sklizené jako tykve do délky 15-20 cm a štíhlé s drobnými a měkkými semínky.

Jídlo má už ve Francii tradici od dob Ludvíka XIV. a za tu dobu dostalo několik podob. Jeden z nejoblíbenějších receptů k přípravě uvádí:

Francouzské řeky byly plné ryb a menší pstruhy podávali obyčejné venkovské hostince jako jeden z prostých rychlých pokrmů. Ryba získá modrou barvu, protože je ponořená do octového odvaru.

Francie současnosti je prezentovaná spíš jako země, kde jsou všichni štíhlí a jedí jen zdravě, ale když se ohlédneme do minulosti a zapátráme ve starých receptech, určitě najdeme pestrou směsici různých dobrot, které by uspokojili i ty největší labužníky.


 Copyright © 2020/ Lída Kropáčková
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky