Tamales
Je to kukuřičné těsto, které se vaří uvnitř banánových listů a je plněno masem nebo zeleninou.
Je to kukuřičné těsto, které se vaří uvnitř banánových listů a je plněno masem nebo zeleninou.
První část naší gurmánské sondy do Mexika zakončujeme další omáčkou vhodnou pro okořenění - chilli omáčkou. Ta vděčí za svou slávu slavnému hovězímu pokrmu z chili s masem, rozšířenému od konce devatenáctého století na hranici mezi Mexikem a Spojenými státy a typickým jídlem par excellence kuchyně Tex-Mex (spojení texaské a mexické kuchyně).
La Salsa Guacamole je jednou z nejznámějších mexických omáček, s pouze malými úpravami odvozenými ze starověké aztécké receptury.
Jak už víte, základ je tortilla. Pokud tuto tortillu složíte do tvaru půlměsíce, dostanete tacos.
Burrito se skládá z vyváleného tortilla těsta. To je stočeno do kornoutu a uzavřeno dole a obvykle ponecháno otevřené nahoře, naplněné podle původního mexického receptu jedinou ingrediencí, a to hovězím, kuřecím nebo vepřovým masem.
Začněme u tortilly , základním prvkem řady pokrmů, od tacos po burrito a další.
V posledních letech si mexická kuchyně získala, a to i díky americkým filmům, jistou slávu a šíření i v Evropě.
Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.