Mexická kuchyně

Tamales

06.11.2020

Je to kukuřičné těsto, které se vaří uvnitř banánových listů a je plněno masem nebo zeleninou.

První část naší gurmánské sondy do Mexika zakončujeme další omáčkou vhodnou pro okořenění - chilli omáčkou. Ta vděčí za svou slávu slavnému hovězímu pokrmu z chili s masem, rozšířenému od konce devatenáctého století na hranici mezi Mexikem a Spojenými státy a typickým jídlem par excellence kuchyně Tex-Mex (spojení texaské a mexické kuchyně).

La Salsa Guacamole je jednou z nejznámějších mexických omáček, s pouze malými úpravami odvozenými ze starověké aztécké receptury.

Tacos

06.11.2020

Jak už víte, základ je tortilla. Pokud tuto tortillu složíte do tvaru půlměsíce, dostanete tacos.

Burritos

06.11.2020

Burrito se skládá z vyváleného tortilla těsta. To je stočeno do kornoutu a uzavřeno dole a obvykle ponecháno otevřené nahoře, naplněné podle původního mexického receptu jedinou ingrediencí, a to hovězím, kuřecím nebo vepřovým masem.

Tortilla

06.11.2020

Začněme u tortilly , základním prvkem řady pokrmů, od tacos po burrito a další.

 Copyright © 2020/ Lída Kropáčková
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.